Bør jeg investere i kryptovaluta?

Helt siden Bitcoin slo igjennom for fullt har det vært en rekke andre kryptovalutaer som har kommet på markedet, men er disse verdt å investere i? I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på kryptovaluta og om de er verdt å investere i.

Hva er egentlig kryptovaluta?

Dette er et en digital form for valuta, altså det betyr at den ikke finnes i fysisk format. Istedenfor å bli distribuert via en sentralbank blir denne valutaen distribuert via en såkalt blockchain. Dette regnes som en transaksjonsdatabase for finanser.

Hvilken kryptovaluta finnes?

Det var i 2009 at Bitcoin så dagens lys og i dag ser du faktisk denne valutaen på Aksjemarkedet i mange land. Dette fordi den var den første desentraliserte kryptovalutaen. Etter at denne ble lansert finnes det nå over 6000 varianter av kryptovaluta.

Hvis du søker på kryptovaluta (eller cryptocurrency på engelsk) på nett ser du en rekke ulike investeringssider for ulike typer valuta. Er disse verdt å investere i?

Som med alle investeringer må du sette deg inn i hva de ulike valutaene står for. De kan være veldig interne eller veldig åpne. Trikset er ofte å finne en valuta som har stort potensiale. Dette kan være vanskelig å begynnelsen.

Bør jeg investere i kryptovaluta?

Hvis du har tid og energi til å sette deg inn i hva de ulike kryptovalutaene står for og hvordan de har tenkt å utvikle seg, så bør du absolutt prøve. Ettersom det er så utrolig mange å velge i, kan det være lurt å sjekke kursen tilbake i tid. Alle de vanlige investeringstipsene gjelder også når det kommer til kryptovaluta.

Ta deg tid og du finner nok den perfekte kryptovalutaen for deg. Et tips er at kryptovaluta ofte er best å investere i langtidsmessig, så finn en som har en klar plan!