De 5 største aksjepostene du bør ha

Innen aksjeverdenen har en et par forskjellige investeringstaktikker. De to mest åpenbare er å gå inn med høy eller lav risiko. I mellom finnes det flere hundre forskjellige grader til hvordan en skal gå til verks. La oss dog fokusere på den sikre metoden til å tjene stabile avkastning, både ved vekst og dividende. Dersom du heller er av typen som liker å satse alt for en stor karamell, gå her for den opplevelsen.

Aksjemarkedet går så det bare suser nå om dagen. Det har nærmest ikke bremset siden den siste nedgangen tilbake i 2008. Da finanskrisen slo inn, så var det ikke mange som var klare for det. Vi kjempet oss derimot opp av sumpa, og spesielt de 5 siste årene har selskapene virkelig vært med på å heve dette markedet.

Den aller største i dag er Apple, hva gjelder markedsverdi i hvert fall. Giganten som produserer kjente merkevarer som MacBook, iPhone og iPad har over de 5 seneste årene vokst som ugress.

Bak Apple følger derimot Microsoft tett. Aksjen som faktisk i ren pris ikke har økt noe særlig siden Dot-Com boblen helt tilbake i 1999, var faktisk et lite hode foran Apple i markedsverdi i år. Det skulle ikke vare lenge, men det var i hvert fall en liten periode.

Dersom en ser etter massiv vekstpotensialet, så er Amazon uten tvil et godt valg. Denne giganten har vokst ekstremt, men det er nærmest ingen begrensinger på hvor Jeff Bezos kan ta selskapet. Mannen som først startet en liten bokbutikk på nett som overlevde boblen i 1999, har nå verdens største formue.

Hver eneste dag benytter du deg mest sannsynlig av Google. Denne søkemotoren er rett og slett blant verdens mest populære verktøy. Det synes på Alphabet, deres eier, sin aksjepris. De har kommet opp med mye innovasjon, og bare nå de seneste årene med kunstig intelligens og robotoppkjøp, så har aksjen skutt fart!

Sist men ikke minst kan vi ikke glemme en norsk favoritt. Det er fort gjort å velge aksjer som har et veldig nært forhold til USA. Netflix derimot er noe vi alle tar litt eie i. Denne aksjen har vokst 5 ganger sin pris tilbake i 2013. Det er med andre ord en helt enorm vekst som har ført til at eierne av denne aksjen virkelig kunne smile over årene.

Uansett hvilken strategi du går for, så er det liten tvil om at å velge en av disse 5 stødige aksjene er et godt valg!