Hva er den perfekte investeringsstrategien?

Vi mennesker sitter alle på sparepenger, og vi lurer alle på akkurat det samme spørsmålet. Hva er egentlig den perfekte investeringsstrategien? Mange har gitt sin mening her. Alt fra det å beholde pengene i en sofa til å shorte aksjer har blitt anbefalt. Det er rett og slett mange forskjellige investeringstaktikker, like mange som mennesker på denne kloden! Alle er forskjellige når det kommer til dette. Allikevel finnes det en investeringsstrategi som i følge vitenskap er bevist å være den sikreste og beste over tid.

Først og fremst bør det nevnes at det viktigste er å bare være i markedet. Over tid, så ser markedet en vekst som er høyere enn inflasjonen. Det er derfor å slenge seg på en indeks ikke trenger å være et dårlig alternativ. Selv om du selv ikke får noe å si hva gjelder hvilke aksjer som investeres i, så er dette det sikreste. Dessuten følger indeksene mange av de rådene vi gir her.

Rådet vårt handler først og fremst om å kopiere markedet til en viss en grad. Dersom du skal være med på veksten i markedet, så må du investere i aksjer som reflekterer markedet. Dermed er det viktig å være diversifisert, siden du mest sannsynlig ikke kan investere i for eksempel alle aksjene på Oslo Børs. Et perfekt antall for denne taktikken er mellom 10 og 15 aksjer.

Mellom 10 og 15 aksjer gir deg en god bredde dersom du velger aksjer riktig. Her kan du velge å investere i norske og utenlandske, små og store, fra forskjellige industrier, også videre hva gjelder aksjer. Det er denne diversifiseringen som er helt essensiell. Ved å gjøre dette, så kan du enkelt kopiere markedet, men bare med et fåtall av aksjer.

Så neste gang du skal investere, så bør du gå for dette sikrere alternativet. Du har all verdens muligheter til å tjene gode penger her, så sant du faktisk følger markedet. Dessuten har du en ørliten mulighet til å ta litt mer eller mindre risiko enn markedet. For eksempel, når du er innenfor en sektor, så kan du velge det største eller det nest største selskapet.

Lykke til med dine investeringer med denne nye strategien i bakhånd!