Hvordan skal jeg investere?

Dette er et spørsmål vi får ganske ofte. Hvis det hadde vært enkelt å svare på, så kunne vi nok ha tjent milliarder på dette!

Vi jobber jo, som de fleste andre, med den perfekte investeringsstrategien for oss.

Aksjer for deg som er nybegynner

Dette er det vanskeligste å gi tips om, fordi det er vanskelig å vite hvor mye penger du har til å investere i aksjer, hvor langt tidsperspektiv du har på det hele og ikke minst hvor mye risiko du er villig til å ta.

Når man lærer å svømme så hopper man jo ikke rett ut på dypet, men man lærer seg å svømme på grunna. Det samme gjelder med aksjer. Selvsagt så kan du ha utrolig flaks hvis du velger et firma som får skikkelig stor suksess, men dette er som oftest ikke det som skjer for de aller fleste nybegynnere innenfor aksjemarkedet.

Hvordan skal jeg investere?

Ta gjerne kontakt med banken, bedriften eller noen i markedet der du ønsker å investere og lær mer. Kunnskap er makt. I aksjemarkedet finnes det en rekke trender som man lærer seg å bli kjent med, noe som gjør at man kan ta mer avanserte valg ettersom man kommer inn i systemet.

I begynnelsen kan det være lønnsomt for deg å investere i ting med lav risiko. Dette betyr at utbyttet ditt ikke nødvendigvis kommer til å være det høyeste, men det betyr at du som person risikerer mindre. Dette gjør at du kan bygge deg opp mer kapital som du kan investere i ulike typer markeder og bedrifter. Det er sånn du bygger deg en portefølje. Det høres kanskje avansert og litt kjedelig ut, men det er det ikke.

Det å investere er utrolig spennende, spesielt når du kan følge med så mye som i disse tidene her!